Trenutno pregledavate “OLUJA MOZGOVA” ZA COVID-19

“OLUJA MOZGOVA” ZA COVID-19

Brigadir u mirovini Ivan Smojver, predsjednik HČZ Vinodol pokrenuo je na FB grupu “Oluja mozgova” sa ciljem nastavka komunikacije, izbjegavanja otuđenja, iznošenja prijedloga za pomoć bližnjima, lokalnoj zajednici i šire.

Svoju je ideju obrazložio na slijedeći način:

Prema informacijama dostupnim u javnosti suzbijanju opasnosti uzrokovanoj pojavom Koronavirusa sustavno ćemo se moći suprostaviti tek od polovice 2021. godine. Vrijeme početka sustavne borbe temelji se na procjeni da je za pronalazak lijeka i njegovu masovnu primjenu 18 mjeseci.
Sve do tada biti će potrebno osmišljavati mjere koje doprinose smanjenju širenja virusa. Trenutne mjere suzbijanja širenja virusa koje su kombinacija zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih, socijalne distance u javnom prostoru i ograničavanja kretanja ne daju željene efekte sprječavanja širenja virusa, a dugoročno stvaraju preduvjet za ambijent koji bi mogao imati posljedice čiji epilog ulazi u kategoriju katastrofe. Dugoročno stvoriti će se psihoza nepovjerenja, netolerancije, napetosti, a to je siguran put u otuđenje. Ako smo mogli funkcionirati u opasnosti uzrokovanom Koronavirusom zatvoreni u svoje domove, zašto to ne bi postala svakodnevnica. Možda je to cilj, otuđenje a onda do punog izražaja dolazi “virtualna stvarnost”. Ovisimo o svom računalu, laptopu i mobitelu. Informacije nam dozira vlasnik mreže.
Dugoročno to je pogubno i neodrživo stanje u društvenoj zajednici.
Kao sudionik Domovinskog rata imam iskustvo da mudrost i lucidnost proizlazi iz naroda. Zato vam nudim ideju da primjenom metodologije “oluja mozgova” ponudimo alternativna rješenje i odgovor kojim bi se izbjeglo otuđenje. Iznosimo prijedloge kako pomoći obitelji, kvaru, lokalnoj zajednici. Vaše ideje mogu prerasti u nacionalnu mjeru. Lijep pozdrav svima, krenimo sa olujom mozgova

“Oluju mozgova” možete pratiti ovdje