Trenutno pregledavate Održane sjednice Skupštine HČZ Koprivnica i Skupštine Saveza udruga  HČZ Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica, 24. veljače 2023.

Održane sjednice Skupštine HČZ Koprivnica i Skupštine Saveza udruga HČZ Koprivničko-križevačke županije, Koprivnica, 24. veljače 2023.

GODIŠNJA SKUPŠTINA HČZ KOPRIVNICE

Hrvatski časnički zbor Koprivnica održao je 24. veljače svoju redovnu godišnju Skupštinu. Tijekom sjednice je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu. Izvješće o radu HČZ-a Koprivnica je podnio predsjednik Zdravko Dimač koji je izrazio zadovoljstvo s izvršenim planiranim aktivnostima te brojem članova koji su u njima sudjelovali. Sjednici Skupštine je u nazočio gradonačelnik Koprivnice i zastupnik u Hrvatskom saboru Mišel Jakšić, koji je obraćajući se nazočnim članovima iskazao veliku zahvalnost na sudjelovanju HČZ-u u svim važnijim događajima i manifestacijama u organizaciji Grada. Isto tako, poručio je da i dalje mogu računati na podršku Grada u njihovim aktivnostima.

GODIŠNJA SKUPŠTINA HČZ KOPRIVNICE
Gradonačelnik Koprivnice i zastupnik u Hrvatskom saboru Mišel Jakšić

GODIŠNJA SKUPŠTINA SAVEZA UDRUGA HČZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Redovna sjednica Saveza udruga Hrvatskog časničkog zbora Koprivničko-križevačke županije (u daljnjem tekstu: SU HČZ KKŽ) održana je nakon sjednice HČZ-a Koprivnice. Sjednicu je otvorio predsjednik SU HČZ KKŽ Zdravko Dimač, koji je pozdravio nazočne izaslanike iz matičnih udruga-članica te goste iz MORH-a i HČZ-Zajednice udruga RH. Državni tajnik u MORH-u Branko Hrg se uvodno zahvalio na pozivu nazočenja radu sjednice te ukazao na područja suradnje u kojima svoj doprinos mogu pružiti udruge udružene u Hrvatski časnički zbor -Zajednicu udruga. U ime predsjednika HČZ-ZU Igora Majetića nazočne je pozdravio glavni tajnik Branko Gačak, koji je ukazao na obilježja udruga Hrvatskog časničkog zbora. Zajedničko sa svim ostalim braniteljskim i stradalničkim udrugama je Domovinski rat i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao obrambenog, oslobodilačkog i pravednog rata, dok posebnosti proizlaze iz strukovnog određenja udruga koje istovremeno djeluju i u cilju jačanja postojećih i stjecanje novih vojno-obrambenih i sigurnosnih znanja svojih članova. Tijekom sjednice usvojen je Izvještaj o provedbi Plana rada i Financijski izvještaj za 2022. godinu te Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu.

Nakon ove aktivnosti organiziran je domjenak i druženje nazočnih izaslanika sjednica skupština HČZ Koprivnice i SU HČZ KKŽ.

Predsjednik SU HČZ KKŽ Zdravko Dimač
Državni tajnik u MORH-u Branko Hrg se obraća nazočnima na skupštini SAVEZA UDRUGA HČZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Tekst: Branko Gačak

Fotografije: Grad Koprivnica i Dragutin Gajski (HČZ Sveti Petar Orehovec)