Trenutno pregledavate Odigran šahovski turnir povodom 30. godišnjice Hrvatskog Časničkog Zbora Grada Slavonskog Broda i Brodsko – Posavske Županije 1991. – 2021.

Odigran šahovski turnir povodom 30. godišnjice Hrvatskog Časničkog Zbora Grada Slavonskog Broda i Brodsko – Posavske Županije 1991. – 2021.

U petak u prostorijama udruge Hrvatski Časnički Zbor, sa početkom u 17 sati i 20 minuta, odigran je šahovski turnir povodom 30. godišnjice udruge. Dopredsjednik udruge Mato Opačak pozdravio je sve sudionike i prijatelje i evocirao uspomene na osnivanje Hrvatskog Časničkog Zbora za naš grad i županiju. Nakon govora dopredsjednika, svi prisutni minutom šutnje odali su počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima. Nakon protokola počeo je turnir. Na turniru je nastupilo 12 igrača, koji su odigrali sedam kola. Sustav igre bio je švicarski, a tempo za igru bio je 7 minuta po igraču plus 3 sekunde za svaki odigrani potez. Glavni sudac turnira bio je Mato Opačak, a pomoćni sudac bio je  Zoran Ivanović. Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto bili su pokali i zahvalnice. Svi sudionici dobili su majice sa grbom udruge. Svi sudionici   su se pridržavali preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je bilo važeće na taj dan. Zbog epidemiološke situacije broj sudionika je bio ograničen. Poredak prva tri mjesta je sljedeći:

  1. mjesto  NM Mile Maras   6 bodova ŠK Vina Markota, Pleternica,                         
  2. mjesto  I Zoran Ivanović  5.5 bodova  ŠK Posavac, Ruščica,    
  3. mjesto  FM Josip Soldo  5 boda  ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod

U Slavonskom Brodu 16.07.2021.             Sudac: Mato Opačak