Odavanjem počasti svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Virovitici i širem području obilježen blagdan Svih svetih

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Virovitici položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve.

Počast su odala izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova odnosno Policijske uprave Virovitičko-podravske, saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić te izaslanstvo Virovitičko-podravske županije koje su predvodili zamjenici župana Marijo Klement i Igor Pavković kao i izaslanstvo  Grada Virovitice na čelu s  gradonačelnikom Ivicom  Kirinom te brojni  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima i delegacija hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice.

Nakon minute šutnje, molitvu za poginule hrvatske branitelje prevodio je župnik virovitičke župe svetog Roka fra. Bernard Barbarić.

Zatim su predstavnici grada, policije i udruga iz Domovinskog rata položili   aranžmane i zapalili svijeće na svim  grobovima poginulih hrvatskih branitelja na Gradskom groblju u Virovitici.

Potom je izvršen obilazak svih spomen obilježja za poginule hrvatske branitelje na širem području grada V     irovitice  i u selu Lončarica na području Bjelovarsko –bilogorske županije, točnije rečeno aranžmani i lampioni položeni su i na spomen obilježjima u Svetom Đurađu, Milanovcu, Podgorju, Koriji, Golom Brdu, Lončarici, Čemernici, Taborištu, Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama, kao i na grobovima branitelja u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama, a predstavnicima Grada i braniteljskih udruga pridružili su se i predstavnici vijeća mjesnih odbora…