Trenutno pregledavate Obuka 4.pukovnije pričuvnog sastava OS RH iz PGŽ na slunjskom poligonu
Pripadnik Udruge 128.br HV “Sveti Vid” na obuci

Obuka 4.pukovnije pričuvnog sastava OS RH iz PGŽ na slunjskom poligonu

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:OS RH
Pripadnik Udruge 128.br HV “Sveti Vid” na obuci

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u srijedu, 21. studenog 2018. održan je završni dio obuke 4. pješačke pukovnije pričuvnog sastava Oružanih snaga RH, kojoj je nazočio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković.

Obraćajući se pripadnicima 4. pukovnije iz Primorsko-goranske županije, general Jurković izrazio je zadovoljstvo njihovim odazivom i motivacijom te ukupnim rezultatima koje su postigli na obuci. Također, naglasio je važnost organiziranja i daljnjeg održavanja razvrstane pričuve, njenu ulogu u odgovorima na sigurnosne ugroze, kao i pomoći civilnoj zajednici u situacijama elementarnih nepogoda.

Zapovjednik Pješačke pukovnije pukovnik Zoran Pervan istaknuo je kako se pozivu odazvao visok postotak pozvanih pričuvnika, njih 117 s područja Primorsko-goranske županije, koji su na obuci od 16. do 22. studenog. “Obuka se provodi u cilju osposobljavanja i pripreme pričuvnika za samostalnu provedbu procesa vojnog donošenja odluka i procesa vođenja postrojbi, a između ostaloga uključuje i obuku osvježenja iz rukovanja osobnim naoružanjem,” pojasnio je pukovnik Pervan.

Izvor:MORH