Trenutno pregledavate Obilježena 7. godišnjica smrti Nevenke Topalušić, Vrbovec, 22. listopada 2021

Obilježena 7. godišnjica smrti Nevenke Topalušić, Vrbovec, 22. listopada 2021

U Vrbovcu je 22. listopada obilježena 7. godišnjica smrti Nevenke Topalušić, koja je sahranjena na vrbovečkog gradskom groblju. Na njenom grobu te ispred spomen obilježja “Hrvatska kocka” položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u vrbovečkoj župnoj crkvi Svetog Vida

 

 

 

 

 

Komemoraciji u Vrbovcu prisustvovali su djeca Dubravko, Željko i Ana s članovima njihovih obitelji te suprug Branko. U ime grada Vrbovca na komemoraciji je bio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević. Izaslanstvo udruge branitelja 2. gardijske brigade „Gromovi“ predvodili su njen predsjednik, pukovnik Stjepan Krupec i pukovnik Danko Bevanda. Izaslanstvo Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec predvodio je predsjednik Marijan Plahutar te brigadir u miru Branko Gačak, ratni zapovjednik 51. samostalne bojne Vrbovec koji je i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga RH.

 

 

 

 

 

Nevenka Topalušić preminula je prije sedam godina, 22. listopada za vrijeme braniteljskih prosvjeda “Sto posto za Hrvatsku” u Savskoj ulici u Zagrebu. Taj trg ispred Ministarstva branitelja danas nosi njeno ime. Pokojna Nevenka Topalušić bila izuzetno hrabra žena, braniteljica domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica 2. gardijske brigade “Gromovi”. U operaciji „Una„ teško je ranjena, kao i njezin sin Dubravko, te je provela skoro 20 godina u invalidskim kolicima. Narednica Nevenka Topalušić bila je stopostotni ratni vojni invalid.

Tekst:i Branko Gačak

Fotografije: Franjo Simić i Branko Gačak