Obilježena 33. obljetnica specijalne jedinice policije Rijeka – Ajkula

Rijeka, 8.travnja 2024.godine

„Vi ste uzor našim mladima i pokazatelj da se za Hrvatsku vrijedi boriti, u njoj vrijedi ostati i živjeti. Primorsko-goranski kraj dao je toliko hrabrih junaka. Hrvatska vam to nikada neće zaboraviti!“ rekaoje potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Na današnji dan prije 33 godine prvi put je postrojena Specijalna jedinica policije Rijeka – Ajkula, a prigodnim programom obilježena je i 20. godišnjica osnutka Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata koja okuplja pripadnike Ajkula.
Na obilježavanju obljetnica s Ajkulama je bio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je na riječkom korzu otvorio izložbu fotografija pod nazivom “Ajkule s vama”.
Riječ je o fotografijama koje svjedoče o ratnom putu hrabrih pripadnika te elitne postrojbe hrvatske policije, koji su prošli mnoga bojišta tijekom Domovinskog rata i dali veliki doprinos u vojno-redarstvenim akcijama i operacijama.
Tim povodom na više lokacija u Rijeci položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule pripadnike Ajkula, u svetištu Majke Božje na Trsatu služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje, a održana je i svečana akademija u Auli Ivana Pavla II. na Trsatu.
Pored potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda prigodnim govorima na svečanoj akademiji obratili su se i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, načelnik PU primorsko-goranske Hari Brnad, župan PGŽ-a Zlatko Komadina, gradonačelnici Rijeke i Bakra Marko Filipović i Tomislav Klarić, predsjednik USPDR Ajkula Perica Prpić i zapovjednik JSIP Rijeka Nenad Krasny, a održana je i videoprezentacija ratnog puta i djelovanja Ajkula.