Trenutno pregledavate Obilježavanje dana Grada Novske, Novska, 15. do 18. listopada 2021.

Obilježavanje dana Grada Novske, Novska, 15. do 18. listopada 2021.

Dani Grada Novske i blagdan sv. Luke obilježeni su brojnim događanjima. Manifestacija „Lukovo u Novskoj“ bili su ispunjeni brojnim kulturnim, glazbenim i sportskim sadržajima.

Događanja koja su održana drugog dana, u subotu, 16. listopada, nazočili su predstavnici brojnih braniteljskih udruga, uključujući i predstavnici udruga Hrvatskog časničkog zbora Novske, Jasenovca i Lipovljana, zatim Hrvatskog časničkog zbora Ivanić Grada, Hrvatskog časničkog zbora Pakraca i Lipika te Hrvatskog časničkog zbora Vrbovca.

 

Aktivnosti su započele okupljanjem branitelja u Domu branitelja u Novskoj, nakon čega su brojna izaslanstva braniteljskih udruga zapalila svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku u Novskoj.

Program je nastavljen natjecanjem u kuhanju i degustaciji „fiša“, koji je otvorio gradonačelnik Grada Novske, Marin Piletić. Natjecalo se 16 braniteljskih udruga, a čelna tri mjesta zauzele su ekipe HČZ-a Novske, Jasenovca i Lipovljana, zatim 1. gardijske brigade „Tigar“ te HČZ-a Vrbovec.  

Tekst i slike: Branko Gačak