Trenutno pregledavate Obilježavanje 27.Obljetnice”VRO OLUJA” 2022.

Obilježavanje 27.Obljetnice”VRO OLUJA” 2022.

Slavonski Brod- Knin -Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 27. obljetnica VRO Oluja obilježena je 4. i 5. kolovoza 2022. u Kninu.

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održan , 5. kolovoza 2022. godine u Kninu. Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 27. obljetnice “Oluje” i Dana hrvatskih branitelja.

50-tak članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije, Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije i Udruga Veterana 3 gardijske brigade Veterana Kune ogranak Slavonski Brod, sudjelovali su 5.kolovoza 2022.godine u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku ,,Oluja 95.” te su sudjelovali na podizanju zastave na Kninskoj tvrđavi. Nakon prigodne svečanosti na Nogometnom stadionu Dinara i komemorativnog dijela programa, služena je potom Sveta misa u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, misu koju predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić .

Odlazak u Knin članovi su iskoristili izlet za posjet izletištu Rastokama kod Slunja Rastoke su predvorje Plitvičkih jezera .Sponzor putovanje i majica za sve je bilo Ministarstvo Branitelja RH  hvala im u ime tri Udruge .

Knin 5.8.2022. godine                                                          Izvor ; Mato OPAČAK