Na tradicionalnom raftingu Mrežnicom od Zvečaja do Belavića 150 hrvatskih i slovenskih veterana

29.07.2023.

Posljednja subota u srpnju mjesecu rezervirana je za tradicionalni rafting na Kupi koji organiziraju ZSČ iz Bele krajine i HČZ Karlovačke županije. Na ovaj način se kroz druženje i rafting sa slovenskim časnicima promiču zejedničke vrijednosti, obilježava obljetnica VRO “OLUJA” i održavaju dobrosusjedske veze i prijateljstva.

Ove je godine po prvi puta rafting preseljen na rijeku Mrežnicu između s.Zvečaja i s.Beloviči kod Duge Rese tako da se oko 150 sudionika spuštalo se čamcima od nogometnog stadiona u Zvečaju do stadiona u Belavićima.

Pogled na 15 splavova koji su se spustili niz rijeku Mrežnicu bio je zaista veličanstven. Organizator HČZ Karlovačke županije osigurao je i spasioce i ronioce koji su pratili kolonu brodica i pobrinuli se za siguran spust.

Na početku i kraju spuštanja sudionike su pozdravili: predsjednik HČZ-ZU Igor Majetić, predsjednik OZSČ Bela krajina Anton Krašovec, potpredsjednik ZSČ Bojan Šoper i zamjenik gradonačelnika Duga Resa.

Lijepo sunčano vrijeme, topla voda prelijepe rijeke Mrežnice, dobra organizacija i ugodna atmosfera sudionika pomogli su da se ovaj težak ali ugodan događaj uspješno realizira. Svi sudionici uživali su u prekrasnom danu u društvu svojih prijatelja i u zagrljaju rijeke Mrežnice, koja ih je iznenadila čistom vodom i ljepotom.