Trenutno pregledavate MORH zapošljava 200 vojnika
06.10.2015., Slunj - Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik odrzana je vojna vjezba Zdruzena snaga 15. Na vjezbi je prikazana uvjezbanost citave Hrvatske vojske. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MORH zapošljava 200 vojnika

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:OS RH

Sukladno nedavno donesenom Planu prijema, MORH je danas raspisao natječaj za ugovorni prijem vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu u OS RH. U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se sveukupno 200 kandidata i kandidatkinja za vojnika i mornara, s početkom službe već od 20.ožujka 2018. godine.

Posebni uvjeti za prijem vojnika i mornara propisani su člankom 36. Zakona o službi u OS RH.

Kandidati će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijem u djelatnu vojnu službu i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijem u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.

Informacije u vezi sa natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Ovo je prvi i ujedno brojčano najmanji prijem vojnika najavljen za 2018.godinu. već slijedeći, planiran za drugo tromjesečje, obuhvatit će zapošljavanje 300 novih vojnika u OS RH.

Pričitajte više: Obrana i sigurnost