Trenutno pregledavate Ministar obrane RH Damir Krstičević u Kabulu

Ministar obrane RH Damir Krstičević u Kabulu

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:OS RH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske predvođenom zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnikom Dragom Matanovićem boravi u službenom posjetu Islamskoj Republici Afganistan.
U nedjelju, 2. prosinca 2018., ministar Krstičević u Kabulu se sastao s ministrom obrane Islamske Republike Afganistan generalom Tariqom Shahom Bahramijem s kojim je razgovarao o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u Afganistanu i o doprinosu Hrvatske u mentoriranju afganistanskih snaga sigurnosti.

Afganistanski ministar obrane zahvalio je ministru Krstičeviću na doprinosu Hrvatske u mentoriranju Afganistanskih snaga sigurnosti. “Hvala Hrvatskoj i svim NATO članicama koje služe u Afganistanu i daju potporu Afganistanskim snagama sigurnosti u izgradnji mira”, rekao je afganistanski ministar.

Nakon sastanka s afganistanskim ministrom, u glavnom središtu NATO Resolute support u Kabulu, ministra Krstičevića i izaslanstvo Hrvatske vojske primio je zamjenik zapovjednika NATO misije Resolute support general Salvatore Camporeale koji je pohvalio profesionalnost hrvatskih vojnika u Afganistanu.

General Camporeale tom je prilikom istaknuo: “Hrvatski vojnici sjajno rade svoj posao, veoma su cijenjeni i za NATO je vrlo važan doprinos Hrvatske ovoj misiji.”

Ministar Krstičević s izaslanstvom u Kabulu