Ministar Anušić s predstavnicima Hrvatskog časničkog zbora u MORH-u

izaslanstvo MORH-a predvodio pp Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, uz nazočnost državnog tajnika Branka Hrga, ravnatelja Uprave za materijalne resurse Ivana Grebenara, načelnika Operativne uprave Glavnog stožera, brig. generala Denisa Tretinjaka i zamj. načelnika Personalne uprave Glavnog stožera brig. Damira Šlata. Izaslanstvo HČZ-ZU predvodio je predsjednik umirovljeni satnik Igor Majetić, zatim dopredsjednik, umirovljeni brigadir Neven Cugelj, predsjednik Nadzornog odbora, umirovljeni general pukovnik Mate Ostović, glavni tajnik, umirovljeni brigadir Branko Gačak, predsjednica Povjerenstva za međunarodnu suradnju, umirovljena pukovnica Nevenka Kovač te član HČZ Hrvatskog Zagorja, umirovljeni brigadir Ivan Drašković te poslovni tajnik, umirovljeni bojnik Mladen Lalić.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić susreo se s predstavnicima Hrvatskog časničkog zbora u Ministarstvu obrane u ponedjeljak 11. ožujka 2024. godine.

Predstavnici HČZ-a ministra Anušića upoznali su s tekućim i nadolazećim aktivnostima ove udruge koja okuplja više od četiri tisuće hrvatskih pričuvnih, umirovljenih ili djelatnih dočasnika, časnika i generala.

Ministar obrane u ovoj prigodi pozdravio je njihov rad istaknuvši kako će ih Ministarstvo obrane, kao i do sada, nastaviti podupirati u njihovim aktivnostima i djelovanju.

“Daljnji razvoj obrambenog sustava i očuvanje vrijednosti iz Domovinskog rata naš je, a i vaš prioritet, stoga i u budućnosti nastavljamo snažnu i kvalitetnu suradnju”, poručio je ministar obrane.

Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora satnik u miru Igor Majetić zahvalio je ministru Anušiću na susretu kazavši kako i on vjeruje da će Ministarstvo obrane i HČZ i u budućnosti nastaviti graditi sjajnu suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Hrvatski časnički zbor osnovan je 1991. godine, a njihovi članovi organizirani su na nacionalnoj, ali i regionalnoj i lokalnoj razini.

Osnovan je sa ciljem okupljanja časnika i dočasnika u jedinstvenu braniteljsku i strukovnu zajednicu udruga čije su djelatnosti od značaja za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, izgradnja obrambenog i sigurnosnog sustava, obrane i zaštite Republike Hrvatske i drugo.

Tekst i fotografije MORH