Rijeka 14.siječanj 2023.godine

Ovaj se turnir održava u čast kapetana MRK KOZALA ZVONIMIRA ŠKERLA koji je kao pripadnik 128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka, sa još trojicom svojih suboraca (PETAR HORVAT, NEVENKO GRBAC i SAMIR TERZIĆ) poginuo 19.01.1992.godine u Ibrešićima na Perušićkoj kosi, na Ličkom bojištu u iznenadnom četničkom napadu na naše položaje. U pokušaju da im pomogne poginuo je i pripadnik 118.br Gospić, IVICA KOLAK.

Njihovom pogibijom u Ibrešićima završava se tragičan niz grupnih pogibija pripadnika 128.br HV na Ličkom bojištu te zime 1991./92. koji je cijelu Rijeku i okolicu zavio u crno. Bio je to težak početak Domovinskog rata za ovu brigadu a i za ovaj kraj čija je cijela mladost bila u ratu.

Nama, pripadnicima Udruge 128.brigade HV „Sveti Vid“ Rijeka, koja okuplja pripadnike 128.br i prijatelje radi druženja i očuvanja tradicija brigade, posebna je čast što smo od samog početka, pored MRK KOZALA, jedan od organizatora i sponzora ovog memorijalnog turnira. Nastavit ćemo i dalje jer je ovo sigurno najljepši mogući način da se kroz sport i druženje mladih sačuva uspomena na naše poginule ratne drugove.

NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA

Redoslijed ekipa na turniru je bio slijedeći:

  • MRK DUBRAVA
  • MRK SESVETE
  • MRK KOZALA

Po završetku turnira izaslanstvo Udruge 128.br HV položilo je vijenac i zapalilo svijeću pored spomenika u parku koji nosi ime Zvonimira Škerla