Trenutno pregledavate U UGODNOM DRUŽENJU UZ PJESMU: ZAGORSKI BRANITELJI SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM RAFTINGU NA KUPI

U UGODNOM DRUŽENJU UZ PJESMU: ZAGORSKI BRANITELJI SUDJELOVALI NA MEĐUNARODNOM RAFTINGU NA KUPI

U subotu su se zagorski veterani ove godine po sedmi put uzastopno spustili po Kupi/Kolpi. Međunarodni spust, i ove su godine zajednički organizirali Območno združenje slovenskih častnikov Bele krajine i Hrvatski časnički zbor Karlovačke županije.

Dobra organizacija

Organizatori su uložili veliki trud i pokazali zavidne organizacijske i provedbene sposobnosti kako bi svi sudionici ovoga, u prvom redu prijateljskog druženja, bili zadovoljni onime što se zbiva na rijeci, ali i onime pored nje. Osim članova tih udruga – organizatora, njihovih obitelji i prijatelja te mnogih gostiju, Kupom su se  spustili i zagorski veterani Domovinskog rata – članovi Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja i Udruge veterana 103. bojne HV te članovi njihovih obitelji.

Za Slovence bio je to već 24. spust, a Zagorci su na njemu nazočni od samog početka sudjelovanja hrvatskih veterana, odnosno od 2015. godine, uz izuzetak 2020. godine kada zbog korone spusta nije ni bilo. Spust po Kupi/Kolpi ujedno je i projekt prekogranične veteranske suradnje koja pokazuje odlične rezultate.