Trenutno pregledavate MARINKO KREŠIĆ NOVOIZABRANI JE PREDSJEDNIK HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARINKO KREŠIĆ NOVOIZABRANI JE PREDSJEDNIK HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:OSTALO

General Marinko Krešić

U subotu 22. siječnja 2022. godine u prostorijama Spomen doma Tigrovi u svetonedeljskom Rakitju održana je redovna Izborna skupština Hrvatskog generalskog zbora (HGZ).

Marinko Krešić novi je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora. Za zamjenika predsjednika izabran je Ljubo Ćesić. Na konstituirajućoj sjednici novog Upravnog odbora za potpredsjednike su izabrani Mladen Kruljac i Frane Tomičić, a na sjednici novog Nadzornog odbora za predsjednika je izabran Mate Ostović. Dosadašnji predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac izabran je za počasnog predsjednika,

U Upravni odbor izabrani su Zvonko Peternel, Frane Tomičić, Zdravko Andabak, Rajko Dumančić , Krešimir Ćosić, Ante Vučić, Petar Bajan, Josip Štimac, Tihomir Blaškić, Mladen Kruljac, Neđo Perić, Marko Lukić, Ivan Bobetko, Blago Dujmović, Alojz Tomašević i Ilija Nakić.

U Nadzorni odbor izabrani su Krešimir Kašpar, Josip Petrović, Dubravko Halovanić, Mladen Vragotuk i Mate Ostović.

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić u kratkom se govoru zahvalio na izboru te izrekao uvjerenje da svojim radom i djelovanje u predstojećem razdoblju neće iznevjeriti povjerenje koje je dobio. Dosadašnjeg predsjednika Pavla Miljavca novi je predsjednik predložio za počasnog predsjednika HGZ-a što je Skupština prihvatila.

Nakon završetka Skupštine novoizabrani predsjednik dao je izjavu za medije u kojoj je izrazio zadovoljstvo odzivom članstva na Skupštinu, zahvalu na velikom broju glasova kojima je dobio povjerenje, ali i odgovornost za budući rad te predstavio svoje viđenje rada udruge.