Maketarska izložba i natjecanje Scale model show

Ovdje dodajte tekst naslova

Najveća maketarska izložba i natjecanje Scale model show održana je 3. i 4. lipnja u zagrebačkom Family Mallu.

Bogata priredba u organizaciji Zagrebačko maketarsko modelarskog saveza okupila je sudionike iz Austrije, Mađarske, Italije, Češke, Slovenije, Srbije, Njemačke i Slovačke. U 17 godina postojanja izložba i natjecanje trajali su dva dana. Nekoliko stotina vrhunskih i prema svjetskim standardima izrađenih maketa zrakoplova, brodova, oklopnih vozila, civilnih automobila, trkaćih automobila, mnoštvo diorama, figura i drugih zanimljivosti stvorilo je jedinstvenu priliku za doživljaj o kojem će se još dugo pričati.

U subotu prije podne otvorena je izložba ”Rudolf Perešin – Za let si dušo stvorena” na kojoj je prikazana maketa zrakoplova Mig 21 na kojem je letio pilot Rudolf Perešin u mjerilu 1:5.

Uslijedio je sat povijesti s umirovljenim generalom HV-a Veselkom Gabričevićem, a nakon toga prezentacija “3D Preshading”. U nedjelju, drugog dana izložbe, održana je radionica bojanja figura MOJO painting i sat povijesti. HČZ-Zagreb (čiji članovi su i pripadnici 99. brigade) kao partner organizatoru, sudjelovao je na događanju sa izložbom ratnih fotografija Zagrebačkih pričuvnih postrojbi.