Trenutno pregledavate Komemoracija povodom pete godišnjice smrti Nevenke Topalušić, Vrbovec 21. listopada 2019.

Komemoracija povodom pete godišnjice smrti Nevenke Topalušić, Vrbovec 21. listopada 2019.

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:HČZ RH-ZU

Nakon obilježavanja pete godišnjice smrti Nevenke Topalušić u Zagrebu, u nedjelju i ponedjeljak, 20. i 21. listopada 2019., aktivnosti su nastavljene paljenjem svijeća ispred grobnice Nevenki Topalušić na Gradskom groblju u Vrbovcu, zatim polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima „Hrvatska kocka“ u središtu Vrbovca te svetom misom zadušnicom u vrbovečkoj Crkvi Svetog Vida.

Obilježavanju pete godišnjice smrti u Vrbovcu nazočili su Nevenkina djeca, Dubravko, Željko, Ana i Marija te suprug Branko sa članovima svojih obitelji, zatim ratni suborci iz 51. samostalne bojne Vrbovec i 2. gardijske brigade „Gromovi“, te pripadnici braniteljskih udruga, Hrvatskog časničkog zbor Vrbovec, zatim vrbovečke HVIDR-e, „Crnih mambi“ i Zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora.

U aktivnostima obilježavanja godišnjice smrti Nevenke Topalušić sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, državni tajnik Ivan Vukić i pomoćnik ministra Dinko Tandara te zamjenik gradonačelnika Ivica Strnščak koji je i sam kao pripadnik 51. samostalne bojne bio suborac pokojne Nevenke tijekom 1991. i 1992. godine.

Nakon paljenja svijeća ispred grobnice Nevenki Topalušić, zapaljene su svijeće pripadnicima 51. bojne, Dubravku Smolecu i Damiru Rubenčiću, koji su u okviru završnih operacija za oslobađanje Zapadne Slavonije „Orkan 91“, poginuli u Subockoj, 28. prosinca 1991. godine.

 

Fotografije: izvor – Ivica Krištog, HČZ Vrbovec

Tekst: izvor – Branko Gačak, HČZ – ZU