Trenutno pregledavate KOMEMORACIJA HRVATSKIM BRANITELJIMA NA TROKUTU 29.10.2017.GODINE

KOMEMORACIJA HRVATSKIM BRANITELJIMA NA TROKUTU 29.10.2017.GODINE

U Nedjelju 29.10.2017.g. tradicionalno se na Trokutu kod Novske okupilo oko 1000 učesnika komemoracije poginulim hrvatskim braniteljima na novljanskoj bojišnici. Odali smo počast žrtvi od 337 hrvatskih vitezova koji su tu položili svoj mladi život. Koordinacija udruga hrvatskih branitelja Samobora i Svete Nedelje sa tri autobusa organizirala je naše učešće u tom zbivanju. Vijence su uz pomoć „Samoborske garde“ispred Grada Samobora položili predsjednik gradskog vijeća Miran Šoić i predsjednik odbora za branitelje pri gradskom vijeću Zlatko Demerac. Vijenac ispred koordinacije braniteljskih udruga Samobora i Svete Nedelje položili su Rudolf Jedvaj, Đurđa Purić i Adolf Paar.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa zamjenikom Hrvojem Frankićem te Mirkom Erdeljom također su položili vijenac. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i župan Stjepan Kožić ispred suorganizatora 4 županije: Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke,Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Sveta misa za poginule hrvatske branitelje služena je po župniku novljanskog dekanata.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili general Mladen Markač kao izaslanik predsjednice RH, general Josip Lucić ispred Tigrova,a general Rudi Stipčić ispred operativne grupe Posavina koji je vodio oslobodilačku operaciju „Orkan-91“ na novljanskoj bojišnici.