Izvještajna skupština Hrvatskog časničkog zbora Brodsko-posavske županije

RUŠČICA- U Šahovskom klubu u Ruščici, u petak (02.06.2023.) je održana izvještajna skupština Hrvatskog časničkog zbora Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda. Na početku je dopredsjednik Hrvatskog časničkog zbora Mato Opačak pozdravio, uz sve članove koji su se odazvali. Na skupštini su jednoglasno usvojena sva propisana izvješća te je usvojen Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu. U izvješću o radu udruge za 2022 razdoblju podnio je Mato Opačak predsjednik Mario Sosnik nije mogao prisustovati Skupštini radi bolesti. Udruga HČZ Brodsko-posavske županije je sudjelovala u obilježavanju niza važnih obljetnica i događaja iz Domovinskog rata, kako lokalnog tako i državnog karaktera kao i sudjelovala u aktivnostima usmjerenim na zaštitu digniteta branitelja i zaštitu nacionalnih interesa. Program rada za 2022. godinu u velikoj je mjeri ostvaren odnosno da se organiziralo ili u svojstvu sudionika sudjelovalo u mnogim značajnim aktivnostima kao što su: obilježavanja važnih obljetnica iz Domovinskog rata, državni i lokalni blagdane, odlazak u Okučane na proslavu VRA Bljesak i sudjelovanju na igrama Udruge Dragovoljaca i Veterana domovinskog rata Brodsko-posavske župnije, proslava VRA Oluja u Kninu, vojno Hodočašće u Mariju Bistricu, hodočašće u Međugorje, proslava 31 godišnjice HČZ Broodsko-posavske županije. Kupljene su majice i dukserice za sve članove i sponzore .

Također je istaknuta odlična suradnja sa krovnom nacionalnom Zajednicom Udruga Hrvatski Časnički Zbor. Slobodan Oreč je naglasio uz zadovoljstvo naš član HČZ BPŽ dopredsjednik Mato Opača putuovao je na 28. Vojno hodočošće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourds od 10. do 17.svibnja 2022. godine gdje je predstavljao Hrvatski časnički zbor na niovu RH. Na prijedlog Hrvatskog časničkog zbora predsjednik Mario Sosnik je dobio priznanje Štit Berislavića od Grada Slavonskog Broda.

Skupštinu je zaključio dopredsjednik Mato Opačak zahvalivši se članovima na dosadašnjem kvalitetnom radu i istaknuvši želju da će se nakon ovih rasprava svi članovi udruge zajednički orijentirati na potrebu za isticanjem istine. Nakon Skupštine je u vrlo ugodnom ozračju nastavljeno druženje uz domjenak .

Tekst i fotografije Mato Opačak, dopredsjednik HČZ BPŽ