Izvještajna Skupština HČZ Sveti Petar Orehovec

Sv. Petar Orehovec, Kulturni centar, 22. prosinca 2023.

Hrvatski časnički zbor Svetog Petra Orehovca održao je 22. prosinca svoju  godišnju izvještajnu Skupštinu. Radu sjednice Skupštine nazočilo je tridesetak članova udruge i gosti. Nakon intoniranja državne himne i odavanje počasti minutom tišine za poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje, predsjednik Dragutin Gajski otvorio je sjednicu. Na početku rada sjednice Verifikacijsko povjerenstvo je utvrdilo postojanje dovoljnog broja članova za donošenje pravovaljanih odluka, nakon čega je izabrano Radno presjedništvo na čelu s Ivanom Hrupekom koji je nastavio voditi sjednicu. U izvještajnom dijelu, predsjednik Dragutin Gajski podnio je Izvješće o radu tijekom 2023., a blagajnik Josip Horvat Financijsko izvješće za 2023. godinu. Predsjednik Dragutin Gajski pojasnio je prijedloge Plana aktivnosti i Financijski plan za 2024. godinu. Predsjednik Nadzornog odbora iznio je svoje izvješće o radu tijekom tekuće godine. Izvještajni dokumenti za 2023. godinu te planski dokumenti su jednoglasno usvojeni.

Na kraju rada sjednice Skupštine nazočnima se u ime HČZ-Zajednice udruga obratio glavni tajnik Branko Gačak, koji se zahvalio na vrijednom i predanom radu i potpori rada Zajednici udruga HČZ-a. Načelnik Općine SV. Petar Orehovec Franjo Poljak naglašava vrijedan rad udruge te više nego zasluženu potporu Općine, koju udruga može očekivati i u budućnosti.

Predstavljanje novog člana HČZ Sv. Petar Orehovec Stjepana Hlebića
Obraćanje načelnika Oćine Sv. Petar Orehovec Franje Poljaka

Neposredno prije održavanja sjednice Skupštine održana je izobrazba za članove udruge, koja se odnosila na upoznavanje s radom udruga u okviru Nacionalne sustavne podrške Nacionalne zaklade te o mogućnostima udruga da uz postojeće prijave na javne pozive i natječaje koje raspisuju JL(R)S i državne institucije prate objave javnih poziva i natječaja koje će u programskom razdoblju 2021. – 2027. raspisivati državne institucije u okviru Europskog socijalnoh fonda plus (ESF+). U tom kontekstu naglašen je značaj stvaranja unutarnjih kapaciteta udruga i JL(R)S radi izrade projektnih prijava na javne pozive čiji popis početkom svake godine objavljuje Ured Vlade RH za udruge. Izobrazbu je proveo Branko Gačak.  

  • Tekst: Branko Gačak, glavni tajnik HČZ-ZU
  • Fotografije: Dragutin Gajski i Branko Gačak
  • Dizajn mrežne stranice: Stanislav Linić, web-master HČZ-ZU
  • Obrada fotografija: Mladen Lalić, poslovni tajnik HČZ-ZU