IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HČZ GRADA ZAGREBA

U srijedu 05.04.2023. s početkom u 18:00 sati u prostoru Mjesnog odbora Peščenica održana je izvještajna skupština Hrvatskoga časničkog zbora grada Zagreba za 2022. godinu.

U izvješću o radu u 2022. godini predsjednik Rudolf Klicper je istaknuo da smo ostvarili većinu planiranih aktivnosti s time da su aktivnosti za koje smo dobili financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelja ostvarene u potpunosti.  Posebno je istaknuo niz izložbi „Zagrebačke pričuvne brigade u Domovinskom ratu 1991./1992.“ koje su tijekom godine realizirane u Društvenom domu u Hrvatskom Leskovcu, u Muzeju Prigorja u Sesvetama, u Studentskom Centru u Karlovcu te završno u Galeriji Mjesnog odbora Peščenica u Zagrebu. U financijskom izvješću predsjednik Klicper je naglasio da smo poslovnu 2022. godinu završili pozitivno  te se osvrnuo na velike režijske troškove za poslovni prostor, poglavito za električnu energiju, te na troškove bankovnih usluga.

Predsjednik Klicper je ukratko upoznao Skupštinu i  s glavnim aktivnostima u 2023. godini te naglasio da smo na javni natječaj Grada Zagreba prijavili program pod nazivom “Putovima ratnih stradanja”, a na javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja aktivnosti “Posjeti bojišnicama i promicanje vrijednosti Domovinskog rata” te “Sportsko-rekreativne aktivnosti časnika i branitelja” za koje očekujemo odluke o visini odobrenih financijskih potpora.

Na skupštini je usvojena odluka o visini članarine za 2023. godinu i nadalje u visini od 1 EUR mjesečno ili 12 EUR godišnje.

Fotografije i tekst: Mladen Lalić