Trenutno pregledavate Izvještajna godišnja skupština Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice

Izvještajna godišnja skupština Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice

brg Marko KrstanovićU petak 22.05.2015. godine u restoranu strukovne škole u Virovitici održana je redovna izvještajna godišnja skupština Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice.

Na skupštini su podnesena i jednoglasno usvojena sva potrebna izvješća za prošlu 2014. godinu te planovi za tekuću 2015. godinu.   U skladu sa zakonskim obvezama koje proizlaze iz novog Zakona o udrugama donesen je i novi Statut udruge

Što se tiče planiranih aktivnosti za prošlu 2014. godinu prezentirano je da je Program rada u velikoj mjeri ostvaren odnosno da se organiziralo ili u svojstvu sudionika sudjelovalo u mnogim značajnim aktivnostima. Misleći na sva obilježavanja važnih obljetnica iz Domovinskog rata, državne i lokalne blagdane, dopunjavanje građe Stalnog postava Domovinskog rata u gradskom muzeju, sudjelovanje u formuliranju inicijative za uspostavom pričuvnih snaga HV, održavanje ili sudjelovanje u predavanjima, natjecanja u streljaštvu, Susret časnika RH i Izborni sabor u Gospiću, podržavanje javnih inicijativa u interesu Hrvatskih branitelja i svih građana RH i slično.

Što se tiče 2015. godine, istaknuto je da se nastavlja u skladu s Planom koji je skupština usvojila a to će biti sudjelovanje u raznim obljetnicama i odavanju počasti poginulim braniteljima, nastavak prikupljanja građe o Dom. ratu i promicanje vrijednosti Dom. rata, organiziranje ili suorganiziranje predavanja, sudjelovanje u streljačkim natjecanjima, Susretu časnika u Osijeka i slično.

Svakako valja istaknuti da je u završnici skupštine dodijeljen Izvod iz odluke skupštine o imenovanju umirovljenog brigadira Marka Krstanovića počasnim predsjednikom Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice.

Skupštinu je svojim dolaskom uveličao i predsjednik ZU HČZ RH stožerni brigadir Rozario Rozga te zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac, predstojnik Ureda za obranu Virovitičko podravske županije Javor Bogati te predstavnice i predstavnici većine braniteljskih udruga s područja ratne općine Virovitica. /DŠ/