Trenutno pregledavate IV međunarodi susret kolekcionara militarije
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IV međunarodi susret kolekcionara militarije

IV međunarodi susret kolekcionara militarije, održan je 22. rujna. 2018 godine od 08:00 – 15:00 sati, u domu kulture Čavli.

Na susretu je svoje kolekcije prezentiralo 12 domaćih I stranih izlagača a pohodilo ga je veliki broj posjetitelja I prošao je uz druženje I u poznatom kolecionarskom duhu.

Organizator IV. međunarodnog susreta je „Hrvatsko društvo kolekcionara militarije“ Liburnijskog kraja na čelu sa Damirom Batistićem, ujedno I članom Hrvatskog časničkog zbora Primorja. Svrha održavanja susreta, je promicanje razvitka i unapređenja znanja i kulture o vojnoj povijesti, a posebno kolekcionarstva  militarije (općenito vojne memorabilije, opreme, kaciga,  odora, odlikovanja, svega što je vezano za vojnu povijest, literature, fotografije, filatelije,  maketarstva/modelarstva, vojnog, vatrogasnog i policijskog znakovlja i dr.).

U sklopu susreta kolekcionara, predstavljena je I izložba, dijelova srušenih zrakoplova i opreme  srušenih zrakoplovaca, tragača za spomenutim, Radovana Živanovića i njegovih suradnika, Marina Iljadica i Sanjina Tvrde, starodobno vojno vozilo privatnog  kolekcionara militarije Damira Cuculića, vlasnika BMW – ovog motora, sa pripadajućom prikolicom te ratne fotografije, na kojima su pripadnici 128 br.HV, autora Petra Trinajstića.

Tekst:Damir Batistić

Fotografije: D.Batistić i S.Linić