Trenutno pregledavate IN MEMORIAM JOZO BUNGIĆ

IN MEMORIAM JOZO BUNGIĆ

Preminuo je Jozo Bungić, dugogodišnji predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata član Izvršnog odbora Hrvatskog časničkog zbora Brodsko- posavske županije

Noćas nas je napustio Jozo Bungić, hrvatski branitelj, dugogodišnji predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata i član Izvršnog odbora HČZ Brodsko posavske županije. Rodom iz Vukičevcima u BIH, od prvih dana Domovinskog rata svjedočio je svim događanjima u Domovinskom ratu na novogradiškom području i često puta znao govoriti upravo o svojim Gornjim Bogićevcima, danima Domovinskog rata i povratku u svoje tada porušeno selo.

Bio je dugogodišnji član Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, aktivan u obilježavanju gotovo svih obljetnica iz Domovinskog rata na novogradiškom području. Kako je često isticao, dane Domovinskog rata nikako ne smijemo zaboraviti, posebice sve ono što su dali hrvatski branitelji kako bi danas imali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Kako ističu njegovi prijatelji i suborci, bio je veliki ratnik i prije svega čovjek.

Godine 2014.dobio je Medalju Grada Nova Gradiška za doprinos u obrani Domovine i suvereniteta Republike Hrvatske te dugogodišnji nesebičan rad u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Jozo Bungić rođen je 10. studenog 1960. godine u Vukičevcima u Bosni i Hercegovini. Srednju elektrotehničku školu završava u Novoj Gradiški, management u Zagrebu. Umirovljeni časnik Hrvatske vojske, invalid Domovinskog rata.

U rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata aktivno uključen od 1992. godine, aktivan i u tri mandata predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata.

Dugogodišnji je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko posavske županije. Zahvaljujući njegovu veliku angažmanu, 2014. godine grad Nova Gradiška je bio uspješan domaćin Državnih sportskih igara udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koje su tada okupile više od 1200 branitelja.

Rado je kontaktirao i s nama novinarima, čest gost radijskih emisija o Domovinskom ratu jer kako je govorio, istina se mora znati i našim mladima trebamo je stalno prenositi.

Posljednji ispraćaj sutra u Gornjim Bogićevcima u 14,00 sati.

Neka mu je vječna slava i hvala!