IN MEMORIAM

IVAN JANKOVIĆ, bojnik HV

Naš dragi prijatelj i suborac Ivan Janković umro je 29. siječnja 2023. godine nakon duge i teške bolesti u 65. godini života. Ivan Janković je tijekom Domovinskog rata obnašao zapovjedne dužnosti, uključujući dužnost zamjenika zapovjednika 65. samostalnog bataljuna ZNG Ivanić-Grad na novljansko-pakračkom bojištu te dužnost zapovjednika 3. ivanić-gradske bojne u sastavu 57. brigade HV „Marijan Celjak“ tijekom oslobodilačke operacije „Oluja-95“. Nakon domovinskog rata je demobiliziran i bavio se privatnim poduzetništvom te bio jedan od najaktivnijih članova Hrvatskog časničkog zbora na gradskoj, županijskoj i državnoj razini. Tijekom svojeg dugogodišnjeg angažiranja, obnašao je dužnosti predsjednika HČZ Ivanić-Grad, Saveza udruga HČZ Zagrebačke županije te glavnog tajnika i predsjednika HČZ – Zajednice udruga. Smrt ga je zatekla na dužnosti predsjednika Saveza udruga HČZ Zagrebačke Županije i člana Središnjeg odbora HČZ-ZU. Za doprinos tijekom Domovinskog rata odlikovan je najvišim vojnim i državnim odličjima, uključujući i odlikovanjem Reda bana Jelačića.

Dragi naš Ivo, zbog Tvojeg vedrog i veselog duha te spremnosti za pomoć drugima, Tvojim odlaskom izgubiti ćemo svi, Tvoji prijatelji, suborci i rodbina, a nama koji ostajemo na neko vrijeme stanovnici ovog svijeta, ostaje samo obveza sjećati Te se i prenositi drugima lijepe uspomene na Tebe.

Počivao u miru Božjem i neka Ti je vječna slava i hvala!

Posljednji ispraćaj našeg dragog prijatelja i suborca održati će se u srijedu, 1. veljače u 14:00 sati na Gradskom groblju u Ivanić-Gradu (nasuprot SB Naftalan).