Trenutno pregledavate HRVATSKI GENERALSKI ZBOR-KONFERENCIJA: Aktivno starenje kroz drugu karijeru

HRVATSKI GENERALSKI ZBOR-KONFERENCIJA: Aktivno starenje kroz drugu karijeru

Predsjednik HGZ Pavao Miljavac, general zbora u mirovini
Tajnik HGZ Marinko Krešić, general bojnik u mirovini

Hrvatski generalski zbor dana 27.travnja 2021.godine, u svojim prostorijama organizira konferenciju pod nazivom: “Aktivno starenje kroz drugu karijeru”. Konferenciju će voditi predsjednik HGZ general zbora u mirovini Pavao Miljavac i tajnik HGZ general bojnik u mirovini Marinko Krešić.

Konferencija će se u realnom vremenu i interaktivno prenositi pomoću video platforme ZOOM. Zbog novih, strožih epidemioloških mjera koje dozvoljavaju okupljanje do 25 osoba u jednom prostoru fizički će konferenciji prisustvovati predstavnici ministarstava, industrije, komore i udruga koje su se do sada prijavile. Svi ostali zainteresirani umirovljenici iz sustava sigurnosti i obrane, širi krug nadležnih osoba iz zainteresiranih ministarstava, Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije, Hrvatske gospodarske komore, industrijskih subjekata, znanstvenih institucija i medija, moći će konferenciju pratiti preko video platforme ZOOM .

Cilj konferencije je organizirati i provesti stručnu raspravu o aktivnom starenju kroz drugu karijeru kao jednoj od mnogih mogućnosti aktivnog starenja i socijalnog uključivanja branitelja i umirovljenika iz sustava sigurnosti i obrane. Teme konferencije su definirane analizom provedenih javnih rasprava, zakonske regulative kojom su definirana prava rada uz mirovinu i prava branitelja, kao i analizom znanstveno-stručnih radova na temu psiho-socijalnih, zdravstvenih i sociološko-ekonomskih aspekata aktivnog starenja kroz razne oblike rada uz mirovinu.
Kao rezultat javnih rasprava i konferencije formirati će se zaključci koji će poslužiti kao smjernice za daljnje aktivnosti HGZ-a i partnera u projektu.

NAPOMENA:

Važno je da svi sudionici koje će pratiti konferenciju ON-LINE, imaju instaliranu Zoom aplikaciju na uređajima (PC-i, laptopi, tableti, mobiteli..) na kojima će pratiti konferenciju.
Instalacija Zoom-a je brza jednostavna i nije zahtjevna što se tiče memorije i procesora uređaja.
Link za download aplikacije Zoom-a: https://zoom.us/download
Link za pristup konferenciji : https://zoom.us/j/95472517664