Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji iz Brodsko-posavske županije na 31. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu.

U Mariji Bistrici u tijeku je 31. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Svake godine, od 1993., uoči blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice – hrvatski vojnici, redarstvenici i branitelji hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj

Više tisuća hodočasnika je u Mariji Bistrici. Već 31 godina hrvatski vojnici, branitelji, redarstvenici, policajci i vatrogasci hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj u nacionalno svetište. Organizator je Vojni ordinarijat, a hodočašće je put njihovog zavjeta za mir. Kao i svake godine visoka izaslanstva vojske, policije i branitelja sudjeluju na hodočašću. Počelo je Križnim putem, a u 10 sati svetu misu predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan.

Jedan autobus Hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji su danas bili na 31.Hodočašću u Mariji Bistrici iz Brodsko-posavske županije s voditeljicom Hodočašća Ivane Rugle. Ovo je trideset i prvo hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijanska svetišta u Hrvatskoj.

Tekst i fotografije Mato Opačak