Trenutno pregledavate HČZ SAMOBOR I SV.NEDJELJA-GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

HČZ SAMOBOR I SV.NEDJELJA-GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

HČZ SAMOBOR I SV.NEDJELJA održao je 16-12-2016. godine u prostorijama Srednjih strukovnih samoborskih škola Izvještajnu godišnju skupštinu. Članove skupštine i nazočne uzvanike pozdravio je Predsjednik HČZ RH-ZU stožerni brigadir u mirovini Rozarijo Rozga. Podnoseći članovima izvješće, naglasio je brojne aktivnosti u kojima su članovi sudjelovali posebno ističući da su usprkos teškoćama financijska godina završena pozitivno. Također je kao pozitivna naglašena izuzetna suradnja sa Zvezom Slovenskih Častnikov- podružnice Brežice što je u svojem obraćanju naglasio i predsjednik Milko Veršec.

Na kraju je predsjednik informirao članstvo o danas održanom sastanku kod ministra generala Tome Medveda gdje su braniteljske udruge informirane o namjeri ministarstva da pojača mjere za zbrinjavanje braniteljske populacije naročito onih sa teškom zdravstvenom i materijalnom situacijom. Naglašena je situacija da je novi Dom za veterane u Lipiku konačno u funkciji te  prima potrebite branitelje na brigu i liječenje. U 2017.godini Ministarstvo branitelja otvorit će svoje ispostave po RH u većim gradovima sa ciljem što boljeg kontakta sa braniteljima i njihovim problemima. Za 2017.godinu Ministarstvo je u proračunu dobilo povećana sredstva koja će uložiti u doškolovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja koji žele kroz nova zanimanja ostvariti mogućnost lakšeg zapošljavanja. Za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja u 2017.godini osigurana su veća sredstva sa ciljem što uspješnijeg rješavanja problema stanovanja.

Neposredno prije održavanja Skupštine, članovi su u Parku Domovinske zahvalnosti položili vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje.