Obilježavanje 26.Obljetnice”VRO OLUJA”

Obilježavanje 26. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Slavonski Brod- Knin -Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnica VRO Oluja obilježena je 4. i 5. kolovoza 2021. u Kninu.

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održan , 5. kolovoza 2021. godine u Kninu. Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 26. obljetnice “Oluje” i Dana hrvatskih branitelja.

50-tak članova Hrvatskog Časničkog zbora Brodsko-posavske županije , Udruga Dragovoljaca i Veterana podružnica Brodsko-posavske županije i Udruga Veterana 3 gardijske brigade Kune ogranak  Slavonski Brod  , sudjelovali su 5.kolovoza 2021.godine u KNINU na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku ,,Oluja 95.” te su sudjelovali na podizanju zastave na Kninskoj tvrđavi. Nakon prigodne svečanosti na Nogometnom stadionu Dinara i komemorativnog dijela programa, služena je potom Sveta misa u Crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta uninu, misu koju predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij .

Odlazak u Knin članovi su iskoristili izlet za posjet izletištu Rastokama kod Slunja Rastoke su predvorje Plitvičkih jezera .

Sponzor putovanje i majica za sve je bilo Ministarstvo Branitelja RH hvala im u ime tri Udruge voditelj puta je bio  Mato OPAČAK.

 

Tekst i fotografija: Mato Opačak.