Godišnja skupština Udruge veterana 143. brigade HV Ogulina
Ogulin, 24. ožujka 2023.

Redovna godišnje skupština Udruge veterana 143. brigade HV Ogulin održana je 24. ožujka u Hotelu Klek u Ogulinu. Nakon izbora radnih tijela, predsjednik Milan Poljak podnio je izvješće o radu u kojem je ističe provedbu aktivnosti obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata i primjeran odnos s ostalim udrugama, Gradom Ogulinom te županijskim i državnim institucijama.

Potom je Željko Šoprek podnio Izvješće o radu Izvršnog odbora a Željko Tonković Financijsko izvješće. Izvješće Suda časti podnio je Milan Radočaj, dok je o radu Nadzornog odbora izvješće podnio Boško Salopek. U nastavku je usvojen Plan i program rada i Financijski plan za 2023.

Na skupštini je jednoglasno podržan prijedlog da se počasnim predsjednikom Udruge imenuje raniji zapovjednik brigade umirovljeni general pukovnik Mate Pađen, koji je zahvalio na podršci istakavši kako mu je od svih dužnosti koje je obnašao najveća čast bila zapovijedati ogulinskom brigadom.

General pukovnik u mirovini Mate Pađen

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je članovima zahvalio na suradnji te obećao daljnju potporu radu udruge. Radu Skupštine su nazočili i drugi gosti, načelnik Općine Tounj Ivica Sopek, načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga Igor Majetić, raniji župan Karlovačke županije Ivan Vučić, predsjednik nekadašnjeg Kriznog stožera i bivši gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić te predstavnici drugih udruga iz Domovinskog rata. Radu Skupštine nazočio je i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora – Zajednice udruga Igor Majetić, koji se prigodnim govorom obratio izaslanicima i gostima Skupštine.

Tekst: Branko Gačak

Fotografije: Igor Majetić i Branko Gačak