Trenutno pregledavate Gađanje iz pištolja 9 mmm (HS 2000) Strelište „Vrapčanski potok“, Zagreb, 30. listopada 2021.

Gađanje iz pištolja 9 mmm (HS 2000) Strelište „Vrapčanski potok“, Zagreb, 30. listopada 2021.

Natjecanje u gađanju iz pištolja 9 mm HS 2000 za članove udruga Hrvatskog časničkog zbora s područja sjeveroistočne Hrvatske, uz logističku potporu MORH-a i OSRH, organizirano je 30. listopada 2021. godine. Natjecatelji su pokazali izvrsne rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Rukovatelj gađanja bio je pričuvni bojnik Milorad Milenković, a pomoćnici pričuvni natporučnik Franjo Špicar i pričuvni narednik Milenko Ivošević. Rukovatelj i njegovi pomoćnike bili su iz HČZ-a Vrbovec, dok je punitelje pištoljskih spremnika i čitatelje meta dali HČZ Samobor i Sveta Nedjelja i HČZ Vrbovec.

U ekipnoj konkurenciji pobijedila je ekipa HČZ-a Hrvatsko Zagorje s 240 krugova. Za pobjedničku ekipu natjecali su se Ivan Peica, Ivan Očić i Marijan Jurjec.  Ekipa HČZ-a Samobora i Svete Nedelje osvojila je drugo mjesto s 215 krugova. Za drugoplasiranu ekipu natjecali su se Ivo Bubnić, Rado Baribak te Zdravko Jančikić. U sastavu trećeplasirane ekipe koja je pogodila 148 krugova bili su Nenad Frigan, Mladen Lalić i Boris Ferček.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat postigao je umirovljeni brigadir Ivan Peica iz ekipe HČZ Hrvatsko Zagorje s osvojenih 91 (od 100) krugova. Drugo mjesto osvojio je pričuvni časnički namjesnik Nenad Frigan iz HČZ Grada Zagreba s osvojenih 78 krugova, a treće mjesto pričuvni bojnik Ivan Bubnić iz HČZ-a Samobora i Svete Nedelje s osvojena 76 kruga.

Nakon ukusnog ručka koji je pripremio „Pleter – usluge“ d.o.o. održano je trosatno predavanje – prijenos znanja dobivenih tijekom koordinacijskog sastanka predstavnika Centara znanja za društveni razvoj u RH i predstavnika Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (NZRCD), održanog 11. i 12. listopada 2021. godine u Zadru. Predavanje su održali predsjednik HČZ-ZU Branko Gačak i zamjenik glavnog tajnika HČZ-ZU Mladen Lalić, a čelni predstavnici udruga HČZ-a dobivena znanja prenijeti će na širi krug svojih članova. Aktivnost je završila tijekom poslijepodnevnih sati

 

Tekst: Branko Gačak i Mladen Lalić

Fotografije: Mladen Lalić