Gađanje HČZ Hrvatskog Zagorja na Strelištu „Jamadol“

Karlovac, 23. ožujka 2024.

Hrvatski časnički zbor Hrvatskog Zagorja uz nazočnost pedesesetak svojih članova i članova slovenskih veteranskih udruga iz Velenja i Šmarja pri Jelšah organizirao je na vojnom strelištu „Jamadol“ u Karlovcu, u subotu 23. ožujka 2024. gađanje iz hrvatske jurišne puške VHS-2 i pištolja HS-9.

Neposredni organizator aktivnosti bio je raniji predsjednik i sadašnji dopredsjednik HČZ Hrvatskog Zagorja umirovljeni brigadir Ivan Drašković. Cilj gađanja bio je upoznavanje hrvatskih vojnih i policijskih časnika sa suvremenim vatrenim oružjem kojim su naoružani Hrvatska vojska i Policija te brojne svjetske vojne i policijske snage. Nakon kratke obuke sudionici aktivnosti isprobali su korištenje i visoku efikasnost oružja. Slično gađanje već je ranije organizirano u rujnu 2021. godine.

Aktivnost je provedena uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije, dok je suglasnost za korištenje strelišta odobrilo Ministarstva obrane, a proizvođač naoružanja HS-Produkt iz Karlovca proveo kratku izobrazbu i obuku o korištenu naoružanja te osigurao puške, pištolje i streljivo te ostalu logističku potporu potrebitu za provedbu gađanja. Zagorski i slovenski časnici i njihovi gosti tako su se na najbolji način upoznali s vrhunskim hrvatskim i svjetskim pješačkim naoružanjem, a rezultati gađanja svjedoče o najvišoj razini kvalitete i učinkovitosti oružja.

Budući da je kvaliteta samog naoružanja na prestižnoj svjetskoj razini, tako su i postignuti vrhunski rezultati gađanja opravdali naša visoka očekivanja te još jednom potvrdili izvrsnost naoružanja proizvodne linije HS-Produkta.

Uz nazočnost predsjednika i glavnog tajnika Zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora, Igora Majetića i Branka Gačka aktivnosti se odazvao i predsjednik uprave HS-Produkta gospodin Željko Pavlin.

  • Tekst: Branko Gačak, glavni tajnik HČZ-ZU
  • Fotografije: Branko Gačak i Brane Gradišnik 
  • Dizajn mrežne stranice: Stanislav Linić, web-master HČZ-ZU