Trenutno pregledavate Ekipa Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice  sudjelovala na 23. prvenstvu OS RH u streljaštvu

Ekipa Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice sudjelovala na 23. prvenstvu OS RH u streljaštvu

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske na vojnom strelištu „Vrapčanski potok“ održano je 23. prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u ciljanju iz pištolja i automatske puške na kojem je, temeljem zapovjedi Načelnika Glavnog stožera OS RH, otvorena mogućnost sudjelovanja i ekipa ZU HČZ RH.
Na natjecanje u ciljanju iz AP VHS prijavila se i sudjelovala ekipa Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice u sastavu: Zoran Kozjak, Vlado Paurić i Davor Špoljarić.
Za ekipu HČZ-a iz Virovitice bilo je ovo vrlo vrijedno iskustvo odnosno bio je to prvi susret i rukovanje s automatskom puškom VHS domaće proizvodnje.
Premda van konkurencije, u kategoriji Trostav3x10 hitaca ISSF, u sporom ciljanju na 200 metara, kada se uzme u obzir ukupni zbroj pogodaka, ekipa HČZ-a bila je deseta u poretku(od 14 ekipa) sa čime su Virovitički časnici vrlo zadovoljni.
Također valja istaknuti da je prihvat ekipe HČZ-a od strane zapovjednika strelišta i njegovih podređenih bio vrlo korektan i susretljiv te da je organizacija natjecanja zasigurno bila na visokom nivou, baš kako treba biti u modernoj vojsci.
Davor Špoljarić, predsjednik HČZ VTC