Dvojici članova Hrvatskog časničkog zbora grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije dodijeljena javna priznanja

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda održanoj u utorak, 16. svibnja 2023., u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu povodom Dana Gradu i njegova zaštitnika sv. Ivana Nepomuka među laureatima javna priznanja dobila su i dvojica Časnika umirovljeni pukovnik Mario Sosnik i umirovljeni satnik Luka Krijan.

Grb grada Slavonskog Broda dodijeljen je Mariju Sosniku na prijedlog Hrvatskog časničkog zbora Brodsko-posavske županije.Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnji nesebični volonterski rad u mirnodopskom vremenu, neiscrpan optimizam i svesrdno zalaganje u sportu invalidnih osoba, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

Grb grada Slavonskog Broda dodijeljen je Luki Krijan na prijedlog Udruge Veterana 3.Gardijeske brigade Kune Slavonski Brod. Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično promicanje istine te zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu, kao i organizaciju obilježavanja značajnih obljetnica i sportskih aktivnosti branitelja, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

Priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda rad su akademskog kipara Zvonimira Lončarića, a ovogodišnjim dobitnicima nagrade i priznanja uručili su predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valenta i gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara. Gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalu je u svoje i u uime svih laureata uputio na kraju sjednice vlč. Ćurić naglasivši kako su sretni jer su mogli dati svoj skromni doprinos životu i prosperitetu Grada. Citirajući pjesmu Dobriše Cesarica rekao je kako mu je drago da su i oni osobnim kapljicama svoga života i djela mogli obogatiti veliki slap svega onoga što se u njihovu gradu na tragu prošlosti čini za njegovu sadašnjost. Gradonačelniku i svim građanima čestitao je Dan grada zazvavši na sve njih Božji blagoslov.Uz gradonačelnika i njegove suradnike te brojne goste i uzvanike na sjednici je sudjelovao predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Tekst i slike: Mato Opačak