Trenutno pregledavate Dani tehničke kulture na Korzu-12.svibanj 2015.

Dani tehničke kulture na Korzu-12.svibanj 2015.

Nakon obilježavanja dana Civilne zaštite gdje smo u suradnji sa udrugom eRIpio održali pokaznu vježbu koja je imala akcent na demonstraciji rada i materijalno tehničkih sredstava kao potpora ostalim aktivnostima i učesnicima u današnjoj aktivnosti akcent je bio na popularizaciji i podizanju senzibiliteta šireg auditorija te upoznavanja istog sa
potpornim telekomunikacijskim sustavima.
Naše sudjelovanje je počelo podizanjem kapaciteta na vrlo atraktivnoj lokaciji u samom centru riječkog Korza pod samom gradskom urom.Kapaciteti su se sastojali od: tehničkog vozila, VHF/UHF mobilnih i ručnih stanica, CB i HF stanice za glasovnu komunikaciju i HF-ALE. Po prvi put smo koristili i VHF frekvencije sustava DUZS-a na 16 kanalu te uspostavili komunikaciju putem sustava HF-ALE sa Zagrebom i nekolicinom inostranih radio operatera.

Cilj je bio podici upravo kapacitete koji bi se koristili u pravoj situaciji i realnom vremenu bez obzira sto se radilo o aktivnosti izlozbenog karaktera u cemu smo uspjeli u zadovoljavajucem roku i obimu.

Na izložbi su sudjelovali i članovi HČZ PGŽ /samostalno kao maketari i u sastavu RMZO/

Još jednom se želim zahvaliti svim učesnicima današnje vježbe, a pogotovo onima koji su nesebično stavili na raspolaganje svoja sredstva i vrijeme.

Rajko Bačnar /Tajnik SHČZ PGŽ i jedan od osnivača RMZO/

O Sajmu tehničke kulture na Korzu možete pročitati i na službenim stranicama Grada Rijeke OVDJE