Trenutno pregledavate Ciljanje iz AP i samokresa za HČZ Zagrebačke županije i HČZ gradova: Zagreb, Novska, Pakrac-Lipik, Koprivnica i Virovitica

Ciljanje iz AP i samokresa za HČZ Zagrebačke županije i HČZ gradova: Zagreb, Novska, Pakrac-Lipik, Koprivnica i Virovitica

U subotu 01.10.2016. godine na strelištu MUP-a RH „Bosna“ kod Vrbovca, u organizaciji HČZ-a Grada Vrbovca i suorganizaciji Policijske postaje Vrbovec te uz  potporu Hrvatske vojske, održano je natjecanje u ciljanju iz automatske puške AK  47 7,62mm  i samokresa HS 2000 9mm. [espro-slider id=4839]

Tom prigodom je Hrvatska vojska za  sudionike natjecanja održala i prezentaciju  Hrvatske jurišne puške  odnosno modela  VHS i VHS-2 koji su u velikoj mjeri uvedeni  u službenu uporabu HV-a i specijalnih i interventnih postrojbi MUP-a. Dakle članovi  Hrvatskog časničkog zbora RH imali su prigodu upoznati se sa svim tehničkim osobinama ove puške koja spada u svjetski vrh pješačkog naoružanja te su imali i prigodu naučiti i istu rastaviti na osnovne dijelove i naravno sastaviti. Također valja napomenuti da je uz prezentaciju pušaka prezentirana i tehnička dokumentacija svih modela Hrvatskog samokresa  koje, kao i puške, proizvodi tvrtka HS Produkt iz Karlovca.

Na natjecanju je nastupilo 85 pričuvnih časnika iz  udruga iz RH i jedne iz susjedne Republike Slovenije i to: udruga pričuvnih časnika Republike Slovenije iz grada Brežica, HČZ Vrbovec, HČZ Ivanić Grad, HČZ Samobor, HČZ Novska, HČZ Koprivnica i HČZ Virovitica.
Radi se o tradicionalnom natjecanju dijela udruga s prostora Kontinentalne Hrvatske koje uz druženje časnika i dočasnika ima i svrhu održavanja temeljnih vojnih vještina.
Natjecanje je zasigurno organizirano na visokoj razini pridržavanjem svih potrebnih mjera sigurnosti te organizatori zaslužuju svaku pohvalu.
Vrednovanje rezultata bilo je pojedinačno dodjelom pehara za svaku disciplinu a medalje su dodijeljene i najboljim pojedincima iz svake udruge također za svaku disciplinu kao i vođama ekipa.

REZULTATI NATJECANJA:
Rezultati POJEDINAČNO:

 • Samokres  HS-2000:
  1.mjesto –  Tomislav Herceg,  iz HČZ  Novska
  2.mjesto –  Zoran Palčić,  iz HČZ  Ivanić Grad
  3.mjesto –  Zoran Kozjak,  iz HČZ Virovitica
 • Automatska puška AK-47:
  1.mjesto – Vlado Paurić, iz HČZ Virovitica
  2.mjesto –  Zlatko Svetličić, iz HČZ Ivanić Grad
  3.mjesto –  Saša Smuđ, iz HČZ  Ivanić Grad


Dakle može se ponoviti i zaključiti da je ciljanje  provedeno u najboljem redu, uz vrlo povoljne vremenske uvjete,  uz opće zadovoljstvo sudionika a svakako treba i posebno pohvaliti ekipu zaduženu za pripremu izvrsnog  paprikaša predvođenu Miloradom Milenkovićem.

D.Špoljarić