Trenutno pregledavate Ciljanje iz  AP i pištolja za članove HČZ Zagrebačke županije i HČZ Gradova: Zagreb, Novska,  Pakrac – Lipik, Koprivnica, Slatina i Virovitica

Ciljanje iz AP i pištolja za članove HČZ Zagrebačke županije i HČZ Gradova: Zagreb, Novska, Pakrac – Lipik, Koprivnica, Slatina i Virovitica

U subotu 07.10.2017. godine na strelištu MUP-a RH „Bosna“ kod Vrbovca, u organizaciji HČZ-a Grada Vrbovca i suorganizaciji Policijske postaje Vrbovec te uz potporu Hrvatske vojske, održano je natjecanje u ciljanju iz automatske puške AK 47 7,62mm i samokresa HS 2000 9mm.
Na natjecanju je nastupilo 90 pričuvnih časnika iz udruga iz RH i jedne iz susjedne Republike Slovenije i to: udruga pričuvnih časnika Republike Slovenije iz grada Brežica, HČZ Zagreb, HČZ Vrbovec, HČZ Ivanić Grad, HČZ Samobora i Svete. Nedjelje, HČZ Novska, HČZ Koprivnica i HČZ Virovitica.
Radi se o tradicionalnom natjecanju dijela udruga s prostora Kontinentalne Hrvatske koje uz druženje časnika i dočasnika ima i svrhu održavanja temeljnih vojnih vještina.
Natjecanje je zasigurno organizirano na visokoj razini pridržavanjem svih potrebnih mjera sigurnosti te organizatori zaslužuju svaku pohvalu.
Vrednovanje rezultata bilo je pojedinačno dodjelom pehara za svaku disciplinu a medalje su dodijeljene i najboljim pojedincima iz svake udruge također za svaku disciplinu kao i vođama ekipa.
REZULTATI NATJECANJA:
Rezultati POJEDINAČNO:
Samokres HS-2000:
1.mjesto – Ivan Filipović, iz HČZ Samobor
2.mjesto – Ivan Bubnić, iz HČZ Samobor
3.mjesto – Zdravko Jančitić, iz HČZ Samobor
Automatska puška AK-47:
1.mjesto – Tihomir Degmečić, iz HČZ Virovitica
2.mjesto – Milan Hrženjak, iz HČZ Samobor i Sveta Nedjelja
3.mjesto – Zoran Kozjak, iz HČZ Virovitica

Dakle može se ponoviti i zaključiti da je ciljanje provedeno u najboljem redu, uz vrlo povoljne vremenske uvjete, uz opće zadovoljstvo sudionika a svakako treba i posebno pohvaliti ekipu zaduženu za pripremu izvrsnog paprikaša predvođenu Miloradom Milenkovićem.
U kontekstu ove aktivnosti također valja dodati da organizacije HČZ-a u drugim dijelovima RH isto provode ovu aktivnost( u drugim terminima) . Točnije rečeno i na područjima Osiječko-Baranjske, Karlovačke i Primorsko-Goranske županije redovno se provodi ova aktivnost te Hrvatska vojska osigurava članovima ZU HČZ RH korištenje višenamjenskog strelišta Vrapčanski potok u svrhu kondiciranja.