32. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Marija Bistrica, 6.kolovoza 2024.godine

brigadni general Valentin Skroza

32. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je u nedjelju 6. Listopada 2024.godine. Na hodočašću su sudjelovali vjernici pripadnici Hrvatske vojske, policije, branitelja, civilne zaštite, vatrogasaca, Hrvatskog Crvenog križa, povijesnih postrojbi, njihove obitelji i mnogi drugi koji hodočaste Majci Božjoj kako bi joj izrazili privrženost, štovanje i vjernost.

Zapovjednik 32. hodočašća u Mariju Bistricu bio je zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Valentin Skroza, a zamjenik zapovjednika je pomoćnik zapovjednika Zapovjedništva za intervencije Marko Brtan.

Program hodočašća započeo je pobožnošću križnog puta koji se molio od 08.30 do 09.30 sati. Euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom bl. Alojzije Stepinac predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

Mons. Jure Bogdan

HČZ-ZU na hodočašću

HČZ Brodsko-posavske županije na hodočašću

Jedan autobus Hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji su danas bili na 32.Hodočašću u Mariji Bistrici iz Brodsko-posavske županije s voditeljicom Hodočašća Ivane Rugle.

Izvor: Tekst ika.hkm.hr /Fotografije Branko Gačak, Mato Opačak/Uredio SL

Copyright@HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR-ZAJEDNICA UDRUGA