Svetom misom i polaganjem vijenaca obilježena 33. obljetnica osnutka
127. brigade Hrvatske vojske

Virovitica, 2.listopad 2024.

U srijedu 2. listopada 2024. godine u zajedničkoj organizaciji udruge Hrvatski časnički zbor Virovitica i udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Virovitica i podružnica za VPŽ obilježena je 33. obljetnice osnutak slavne virovitičke 127. brigade Hrvatske vojske Virovitica.

Obilježavanje je započelo jutarnjom svetom misom za poginule i umrle pripadnike u župnoj crkvi sv. Roka koju je predvodio župnik i gvardijan virovitičkog franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić.

U 11 sati položen je vijenac te su zapaljeni lampioni na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom gradskom groblju. Nazočnima se s prigodnim izlaganje obratio i ratni načelnik stožera ujedno i zamjenik zapovjednika brigade umirovljeni brigadir HV Marko Krstanović. Potom je molitvu za sve poginule i umrle pripadnike brigade kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu održao fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan virovitičkog franjevačkog samostana. Nakon toga položena je buketa te su zapaljeni lampioni ispred posljednjeg počivališta zapovjednika 127. brigade generala Đure Dečaka.

Tekst i fotografije hcz-virovitica.hr

Copyright@HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR-ZAJEDNICA UDRUGA