Povodom dana Grada Virovitice i zaštitnika grada Virovitice sv. Roka, članovi udruge HČZ Virovitica prisustvovali su svetoj misi i procesiji

Virovitica, 16.kolovoz 2024.

Virovitičani su u petak, 16.kolovoza zavjetnom procesijom i svečanom misom obilježili 790. godišnjicu grada i blagdan svog zaštitnika sv. Roka. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je novi požeški biskup, mons. Ivo Martinović, kojega su ispred crkve dočekali gvardijan fra Ivica Jagodić, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima i župan Igor Andrović sa suradnicima, a srdačnu dobrodošlicu posebno su mu poželjeli članovi župne Obiteljske zajednice, koji su biskupa darivali prigodnim poklonima i zamolili za uvod u svečanost.

Nakon molitve u župnoj crkvi, uslijedila je tradicionalna zavjetna procesija ulicama Virovitice u kojoj su uz predstavnike gradske i županijske vlasti, ustanova i institucija, braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga i zajednica sudjelovale i zajednice koje djeluju unutar župe te brojni vjernici i gosti koji su s Virovitičanima željeli proslaviti njihov dan.

Izvor: HČZ Virovitica