Valamar i Udruga veterana 128. brigade darivali televizore

U prostorijama MO Zamet upriličena je humanitarna donacija televizora koje je darivao Valamar, jedna od najmoćnijih hrvatskih hotelskih kompanija.

Oni su naime odučili podijeliti desetak televizora većih formata udrugama civilnog društva. Koordinator akcije za područje Rijeke je Udruga veterana 128 brigade sv. Vid Rijeka koja je nakon analize potreba odlučila da se televizori daruju riječkim organizacijama – Društvu tjelesnih invalida, Udruzi osoba s cerebralnom paralizom te Svjetioniku, udruzi koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju kao i osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima.

Darovane televizore su u ime svojih udruga, na čemu su se i zahvalili, preuzeli Marijana Kraljić, Miljenko Mišljenović i Branka Stjepanović.

– Udruga veterana 128 brigade osnovana je još sredinom 1992. godine kao prva takvog karaktera u Hrvatskoj. Morali smo brzo djelovati jer na samom početku rata imali smo mnogo poginulih tako da je trebalo hitno osmisliti udrugu koja će stipendiranjem pomoći školovanju njihove djece.

Kasnije, nakon rata, odlučili smo humanitarno djelovati i u koordinaciji s civilnim udrugama, a jedna od takvih akcija je i ova zbog koje smo se okupili u MO Zamet, poručio je predsjednik udruge Walter Cvjetan s kojim je bio i tajnik Branko Horvat.

Akciju uručenja organizirali su Željko Dugić i Srđan Srdoč, član i predsjednik MO Zamet koji su tom prigodom zahvalili i Stevi Kabiću koji je, uz Valamar, bio inicijatorom cjelokupne akcije darivanja televizora.

Izvor: Novi List