Trenutno pregledavate 9. kup HČZ grada Slatine

9. kup HČZ grada Slatine

U srijedu, 5. kolovoza, Hrvatski časnički zbor grada Slatine povodom obilježavanja 24. godišnjice osnivanja i postrojavanja 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja organizirao je 9. kup Zbora narodne garde u lovu ribe udicom na plovak na jezeru Lisičine.

Na natjecanju je sudjelovao 21 ribič, a medalje i pehare su najboljima uručili zamjenik gradonačelnika Milan Janković, pročelnik Ureda gradonačelnika Radenko Pavić te ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi.[URIS id=4005]

Predsjednik Hrvatsko časničkog zbora Slatina, Vlado Međumurac, zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji devetog kupa ZNG-a te podijelio zahvalnice za korištenje prostora Zlatku Banovcu, za stručnu pomoć ŠRU „Pastrva“ Voćin te Gradu Slatini.

Okupljenima se obratio i Josip Černi, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade: „Poštovani prijatelji, od srca vas pozdravljam prije svega kao čovjek, kao ratni zapovjednik u ime svih onih koji danas ovdje nisu nazočni, a koji su sa puškom u ruci i krunicom oko vrata branili ovaj kraj, ovaj prostor, ginuli i dali sve od sebe kako bi mi koji smo ostali živi nosili vrijednosti hrvatskog naroda, hrvatskog duha i hrvatskog nacionalnog ponosa.“ Također je istaknuo važnost i ponos na prvu vojnu pobjedu 1991. godine na Papuku koja je djelo 136. slatinske brigade te vojne akcije Bljesak i Oluja kao dvije velike pobjede hrvatskog naroda.

Nakon dodjele medalja Perica Pokupčić otpjevao je himnu Republike Hrvatske te je nakon molitve održan   zajednički ručak i druženje.

Rezultati 9. kupa ZNG-a:

Sektor A:

 1. Barišić Tadija
 2. Janečić Vladimir
 3. Pugar Vlado

Sektor B:

 1. Vorih Mirko
 2. Teglović Miroslav
 3. Šnajder Željko

Sektor C:

 1. Rončević Dragomir
 2. Gumbarević Davor
 3. Braj Miroslav

Ekipno:

 1. PTSP Slatina
 2. Dragovoljci Slatina
 3. HČZ Slatina

Izvještava M.Telišman