HČZ Brodsko posavske županije-30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

U Mariji Bistrici u tijeku je 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja. Svake godine, od 1993., uoči blagdana Blažene Djevice Marije od Krunice – hrvatski vojnici, redarstvenici i branitelji hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj.

Više tisuća hodočasnika je u Mariji Bistrici. Već 30 godina hrvatski vojnici, branitelji, redarstvenici, policajci i vatrogasci hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj u nacionalno svetište. U okviru hodočašća održana je i srdišnja proslava 25. obljetnice utemeljenja  Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj. Organizator je Vojni ordinarijat, a hodočašće je put njihovog zavjeta za mir. Kao i svake godine visoka izaslanstva vojske, policije i branitelja sudjeluju na hodočašću. Podpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved jutros u 8.30 je bio na križnom putu. Misno slavlje  predvodio je apostolski nuncij u Hrvatskoj , nadbiskup Giorgio Lingua  koji je okupljenima  poručio da su obavljanju dužnosti ne smije doći do zlouporabe ovlasti.

I podpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved kaže kako mu je velika radost doći na hodočašće. Uvijek kada dođemo u ovo svetište u molitvama i mislima su nam na prvom mjestu naša hrvatski branitelji koji su svoje živote položili za slobodnu državu Hrvatsku,

Jedan autobus Hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji su danas bili na 30.Hodočašću u Mariji Bistrici iz Brodsko-posavske županije s voditeljicom Hodočašća Ivane Rugle. Ovo je trideseto  hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijanska svetišta u Hrvatskoj.