Trenutno pregledavate 3.međunarodni susret KOLPA-KUPA 2017.

3.međunarodni susret KOLPA-KUPA 2017.

Združenje slovenskih častnikov – obćinsko združenje Metlika i Hrvatski časnički zbor karlovačke županije- ogranak Ozalj organizirali su 3.međunarodni susret KOLPA-KUPA 2017. Naime, radi se o spustu-raftingu čamcima niz rijeku Kupu. Ovo je već 19. po redu rafting Združenja slovenskih častnikov a treći međunarodni na kojemu sudjeluje i susjedna hrvatska strana.
Iako sudionicima ove interesantne manifestacije vrijeme u subotu 12.kolovoza nije baš bilo naklonjeno, padala je sitna kiša i bilo je dosta hladno za ovo doba godine, okupio se impozantan broj sudionika sa slovenske i sa hrvatske strane. U desetak čamaca spustilo se oko stotinjak pripadnika ZSČ i HČZ te jedan čamac GSS RH. Početak spusta bio je na slovenskoj strani, u Adlešičima a završetak na hrvatskoj strani u Velikoj Paki.
Na samom početku sudionike su pozdravili načelnici općina Adlešiči i Črnomalj, izveden je kratak kulturni program te su pozdravne riječi uputili i predsjednik ZSČ general Alojz Štajner te potpredsjednik HČZ brigadir Stanislav Linić.
Na kraju spusta koji je trajao oko 4 sata druženje je nastavljeno na hrvatskoj strani.
Velika zahvalnost Slovenskoj vojsci i Hrvatskoj vojsci koje su poduprle logistički ovaj susret te slovenskoj i hrvatskoj policiji a najviše priznanja za uspješnost susreta zaslužuju:
Izvršni organizatori:
-Anton Krašovec, OZSČ Metlika
-Igor Majetić, HČZ Karlovačke županije
Voditelji spusta:
-Anton Lovšin, OZSČ Metlika
-Robert Lukač, HČZ Ozalj
Organizatori aktivnosti na obali:
-Anton Šukle, OZSČ Metlika i
-Mijo Kirinčić HČZ Ozalj