Trenutno pregledavate 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, Marija Bistrica, 3. listopada 2021.

29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, Marija Bistrica, 3. listopada 2021.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj bio je organizator 29. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, koje je održano u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, 3. listopada 2021. Zapovjednik 29. vojnog hodočašća bio je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadni general Ivan Turkalj.

Uz pripadnike Hrvatske vojske, policije, hrvatske branitelje i predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga, pripadnike civilne zaštite i vatrogasce, hodočašću su nazočili visoki državni dužnosnici, izaslanik predsjednika RH i savjetnik PRH za, izaslanik Predsjednika RH i savjetnik PRH za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Davor Ivo Stier, izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova državni tajnik Žarko Kati te izaslanik ministra obrane državni tajnik MORH-a Branko Hrg i državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop. Izaslanstvo OSRH predvodio je zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, izaslanstvo Ravnateljstva policije glavni ravnatelj policije Nikola Milina, a izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Među sudionicima hodočašća bile su brojne udruge Hrvatskog časničkog zbora s područja Grada Zagreba, Brodsko-posavske županije, Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske te Varaždinske i drugih županija. U ime Predsjedništva HČZ-ZU aktivnostima hodočašća nazočili su predsjednik Branko Gačak i zamjenik glavnog tajnika HČZ-ZU Mladen Lalić.

Vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan u svojoj je propovjedi istaknuo božju brižnost za čovjeka i važnost bračne zajednice muškarca i žene. “Ovaj svijet i ono što nam se događa počesto su nalik pustinji koja je prepuna praznina, strahova i bespomoćnost. Baš su takve pustinje šansa da u svom životu ponovo otkrijemo one vrijednosti koje su bitne za naš život, da otkrijemo nadu, u konačnici da iznova u svom životu otkrijemo Boga koji nas beskrajno ljubi i brine za nas da se vratimo na put vjere”, poručio je mons. Bogdan.

Predstavnici HČZ Brodsko-posavske županije i predsjednik HČZ-ZU