128.brigada HV „Sveti Vid” Rijeka
22.10.1991.-22.10.2023.

Ovogodišnje obilježavanje 32. obletnice ustrojavanja 128.br.HV „Sveti Vid” Rijeka počelo je 18.listopada postavljanjem 4 plakata u izlog zgrade Gradskog poglavarstva na riječkom Korzu.

Na plakatima je ukratko prikazano:

  • kratka povijest
  • 128.brigada u VRO OLUJA
  • poginuli pripadnici 128.br
  • rad Udruge ratnih veterana 128.br.

U petak, 20. listopada pročelnik UO za poslove Župana i Županijske skupštine Goran Petrc i pročelnica gradskog UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Karla Mušković primili su predstavnike Udruge 128. brigade HV „Sveti Vid”. Bila je to prilika za prisjećanje na njihov ratni put i djelovanje kao i zahvalu za sudjelovanje u obrani domovine. Pročelnica Mušković istaknula je kako je Grad Rijeka do sada, a tako će nastaviti i u budućnosti podupirao aktivnosti i projekte Udruge. „Obilježavanje ove godinešnjice prilika je da se svake godine prisjetimo vašeg ratnog puta, ali i svih onih koji su bili dio vas, ali nažalost, danas više nisu s nama“, istaknula je Mušković.

Primanju su prisustvovali i Zlatko Mihelec ispred Primorsko-goranske županije te u ime Udruge 128. brigade predsjednik Udruge Ivan Lerga, prvi zapovjednik Joko Đipalo, Miodrag Hećimović, ratni zapovjednik, Ivan Štrković, načelnik stožera, Ivan Lerga, predsjednik Udruge, Herman Sušnik, zamjenik predsjednika Udruge, Walter Cvjetan, član uprave Udruge, Branko Novak, tajnik Udruge

U subotu je svečano obilježen Dan 128.brigade HV:

Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule članove. Događaju su prisustvovali i predstavnici Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi KN ARMADA iz Rijeke . Misa zadušnica održana je tradicionalno u riječkoj katedrali Svetog Vida, a nakon toga je u prostoru Zajednice Talijana u Palazzo Modello u Rijeci upriličena svečanost povodom obljetnice a potom i druženje pripadnika brigade i gostiju.